Knjige

Tudi prav

Knjiga o moških pričakovanjih, ki boleče trčijo z žensko realnostjo.

Več o knjigi

Če bi moški vedeli - Kamenko Kesar

Knjiga Če bi moški vedeli je polna zabavnih zgodb o fantu, ki se je skozi lastne izkušnje ali izkušnje drugih učil, da bi postal pravi moški in da bi razumel ženske.

Več o knjigi

Žena ima vedno prav - Kamenko Kesar

Avtor te knjige v sebi nosi številne darove, ki prihajajo na plan tudi v njegovem pisanju: nadvse je duhovit, zna se ponorčevati iz svojih napak, jezik mu teče kot namazan in predvsem je odličen opazovalec.

Več o knjigi

Mene ne bo noben jebo - Kamenko Kesar

Izbor najduhovitejših in najprepričljivejših blogovskih zapisov Kamenka Kesarja ter nova, še nikoli objavljena besedila z ilustracijami dr. Horowitza. S humorjem in temperamentom se predstavi bralcu Kamenko Kesar, izjemno uspešen piarovec in marketingar, organizator dogodkov in ljubiteljski športnik.

Več o knjigi

Prvi javni nastop

Govori in Inspiriraj
Se spomnite svojega prvega javnega nastopa? Jaz se ga, še predobro.

Moj prvi javni nastop. Spomnim se ga, kot bi bilo včeraj, čeprav je od tega minilo nekaj desetletij. Od vratu navzdol nisem čutil ničesar, glavo sem imel težko kot svinec, moj glas je prihajal od povsod, samo z mojih ust ne, in roke … o moj bog, roke so se mi znojile, kot bi bile direkt nataknjene na vodovodno napeljavo. List, ki sem ga držal v roki, se je pod težo znojnih kapelj upognil in se ni več zravnal. Ko se je, nekaj ur kasneje posušil, je bil tekst razpacan in neberljiv, papir pa vijugast kot cesta čez toskanske griče.
Videl sem prvo vrsto udeležencev, ki me je nepremično gledala in bil sem prepričan, da vidijo mojo agonijo. Nisem imel kam pobegniti. Med mano in izhodom je na eni strani sedelo občinstvo, na drugi strani je stal moj direktor. Brrrr. Obojega me je bilo strah.
Moj prvi javni nastop naj bi trajal dobrih 20 minut, tak je bil načrt. Končal sem deset minut prej, ker sem hitel, tekel, no, bral, kot bi šlo za življenje. Ko sem končal, sem se pobral z odra in stekel na svež zrak ter se vrnil šele, ko je bilo dogodka konec. Na pijačo. Alkohol.

Skozi leta in desetletja vaje, znoja, treme in strahu sem prišel do točke, ko lahko stopim na oder pred večtisoč glavo množico in se počutim kot doma. Javni nastop mi je zlezel pod kožo in se tam ustalil. Kot bi sedel v svoji dnevni sobi in kramljal s prijatelji.
Za mano so leta treningov, delavnic, branja knjig, pogovorov s prijatelji in mentorji. Nisem nobeno “čudo” ali kot sem tolikokrat slišal: “lahko tebi, ti si rojen za to”. Ja, rojen sem že, rojen, to je dejstvo, kot so rojeni vsi drugi okrog mene. Rojen za javni nastop? Ah, ko bi vsaj.

Danes se je zgodilo nekaj zelo lepega. Izšla je knjiga Polone Požgan Govori in Inspiriraj. Knjiga, ki smo jo pomagali spraviti na svet. Knjiga, ki zajema bistvo vsega, kar sem se učil dolga leta. Polona je sicer moja dobra prijateljica, je pa tudi, po mojih kriterijih, verjetno najboljša slovenska predavateljica in govorka. Vsebina knjige je nastala iz njenih tečajev skozi njene lastne izkušnje, zato je polna življenjskih situacij in zabavnih zgodbic ter začinjena z nasveti, ki pridejo prav vsakič, ko smo na poti proti odru. Ali na poti na sestanek.

Knjigo Govori in Inspiriraj lahko naročite TUKAJ.

Prijavi se na Zgodbe

Prijava na zgodbe

Kamenko Kesar

Fotografija Kamenka

Kamenko je prav tako poseben, kot je posebno njegovo ime. In takšen je njegov slog pisanja. Nekoč mi je povedal, da je začel pisati, ker je bil utrujen od tega, da goflja. In goflja, pardon piše res tako, da njegovih knjig ne moreš odložiti, predvsem pa njegovih zgodb ne smeš brati na javnem prostoru, ker ostale motiš z glasnim smehom.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping