Knjige

Tudi prav

Knjiga o moških pričakovanjih, ki boleče trčijo z žensko realnostjo.

Več o knjigi

Če bi moški vedeli - Kamenko Kesar

Knjiga Če bi moški vedeli je polna zabavnih zgodb o fantu, ki se je skozi lastne izkušnje ali izkušnje drugih učil, da bi postal pravi moški in da bi razumel ženske.

Več o knjigi

Žena ima vedno prav - Kamenko Kesar

Avtor te knjige v sebi nosi številne darove, ki prihajajo na plan tudi v njegovem pisanju: nadvse je duhovit, zna se ponorčevati iz svojih napak, jezik mu teče kot namazan in predvsem je odličen opazovalec.

Več o knjigi

Mene ne bo noben jebo - Kamenko Kesar

Izbor najduhovitejših in najprepričljivejših blogovskih zapisov Kamenka Kesarja ter nova, še nikoli objavljena besedila z ilustracijami dr. Horowitza. S humorjem in temperamentom se predstavi bralcu Kamenko Kesar, izjemno uspešen piarovec in marketingar, organizator dogodkov in ljubiteljski športnik.

Več o knjigi

Nova knjiga Tudi prav

Nova knjiga Tudi prav
Knjiga TUDI PRAV je knjiga o različnostih, polnih čara in smeha, iz katerih se zmeraj dajo splesti dobre in zabavne zgodbice.

Knjiga TUDI PRAV je verjetno najboljša knjiga, kar sem jo kdaj napisal. To povem s spoštovanjem do vseh mojih treh knjig, ki so že na policah.
Zgodbe v novi knjigi se dogajajo šest let po poroki, ko ugotavljam, da sva z ženo Alenko skupaj ne zato, ker sva si tako zelo podobna, ampak kljub temu, da sva si v marsičem različna.
Knjiga TUDI PRAV je knjiga o različnostih, polnih čara in smeha, iz katerih se zmeraj dajo splesti dobre in zabavne zgodbice.

Ko sem napisal, da je to verjetno najboljša knjiga, kar sem jo kdaj napisal, sem mislil resno. Tako resno, da sem knjigo poslal spoštljivemu gospodu, pisatelju Tonetu Partljiču, in ga prosil za njegov komentar, z obljubo, da bom njegove besede v celoti natisnil na zadnjo platnico knjige, ne glede na to, kakšna bo kritika. Priznam, bil sem na trnih. Kaj, če imava različen humor, čeprav sva oba Mariborčana? Sicer, med nami, nisva z istega brega Drave – to je v Mariboru še kako pomembno. Kaj, če je generacijska vrzel prevelika in bom izpadel … no, vsaj ne tako, kot bi si sam želel?
Gospod Tone, oziroma Tone, odkar mi je rekel, da sva kolega in da se tikava, mi je poslal tole. Pošiljam v celoti:

“V liriki poznamo ljubezenske pesnike, odkar ljudje pišejo. Veliko jih je, malo pa je takih, kot je moški zrelih let Kamenko Kesar, ki je »zakonski pisatelj«. Ne gre za pravosodje, ampak za obliko partnerstva. V slovenski poeziji je bil temu najbližje Ciril Zlobec. Naj poudarim, da gre za tradicionalno zakonsko partnerstvo moškega (Kamenko) in ženske (Alenka), kar je danes treba dodati. V svojih humoreskah se dela norca iz sebe kot zakonskega moža in, kar je že redka hrabrost, iz svoje ljube druge žene Alenke. Hodi po tankem ledu problematike, ljudje ga radi berejo, toda kar je treba povedati, je literarno talentiran, duhovit, kljub zakonskim erotičnim detajlom nikoli vulgaren in sproščujoče humoren …
To je njegova četrta knjiga. (Ali ni treh napisala tudi Alenka?) V humoreskah vedno nastopata Kamenko in Alenka; da sta še zmeraj (vedno bolj) skupaj, pa govori, da mora tudi Alenka res biti »prava« in da Kamenku v mestu, od koder je žena doma, ne pravijo zastonj To pa je mož od Alenke. Naj samo omenim, da se je na primer Čehov izmojstril s pisanjem kratkih humoresk. Če Kesar ne bo ravno Čehov, bo pa gotovo mojster slovenske partnerske zakonske humoristike.”

Za mnenje sem prav tako prosil čudovito in očarljivo televizijko Bernardo Žarn in meni ljubega pisatelja dr. Noaha Charneya, avtorja uspešnic Slovenologija in Skrivna zgodovina Slovenije.

Bernarda o knjigi TUDI PRAV pravi takole:

“Da je Kamenko Kesar moder človek, vemo, saj njegova predzadnja (oziroma zdaj že predpredzadnja) knjiga nosi naslov Žena ima vedno prav. Da je duhovit, dokazuje z vsakim svojim pisanjem. Pa ni samo duhovit, nabrit, iskriv in igriv, je tudi pronicljiv, luciden in do črev iskren. Dobesedno. Zdi se, da z bralci deli vse – od intime WC-ja do vroče romantične intime z ženo Alenko – skratka vse tisto, čemur pravimo življenje. Seveda tudi vse tisto, kar gre “narobe”. A je z Alenko in drugimi člani široke družine – “tako zelo prav”. In še opozorilo: če boste knjigo brali pred očmi drugih, vas lahko imajo za malo blesave, saj se boste vmes gotovo glasno krohotali.”

In tukaj je še Noahovo mnenje:

“Ni veliko pisateljev, ki bi me znali nasmejati. To je pri pisanju najtežje – in Kamenko Kesar je eden redkih, ki mu to uspeva. Njegove zgodbe iz družinskega življenja so tople, prikupne, pronicljive in zelo smešne. Njegova dela bi morali brati vsi poročeni ljudje, zlasti njegovo najnovejšo knjigo!”

Danes sem vam torej želel povedati samo to – imam novo knjigo z naslovom TUDI PRAV in vabim vas, da jo preberete, se nasmehnete ali nasmejete, potiho v sebi ali naglas, da vas sliši svet. Veliko mi bo pomenilo.
Prav tako bom zelo vesel, če boste lahko to sporočilo delili z ljudmi, za katere menite, da bi jim nasmeh na obrazu dobro del.
Hvala vam.

Knjigo lahko prednaročite na moji spletni strani TUKAJ po 25% nižji prednaročniški ceni 18,70 evra + poštnina. Knjiga izide v torek, 22. 11. 2022, to je datum, ko bomo začeli pošiljati knjigo, tako da jo boste dobili pravočasno, če bo knjiga namenjena komu za darilo.

Prijavi se na Zgodbe

Prijava na zgodbe

Kamenko Kesar

Fotografija Kamenka

Kamenko je prav tako poseben, kot je posebno njegovo ime. In takšen je njegov slog pisanja. Nekoč mi je povedal, da je začel pisati, ker je bil utrujen od tega, da goflja. In goflja, pardon piše res tako, da njegovih knjig ne moreš odložiti, predvsem pa njegovih zgodb ne smeš brati na javnem prostoru, ker ostale motiš z glasnim smehom.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping