Skrivna zgodovina Slovenije - Miha Mazzini * Noah Charney * Ivan Mitrevski

Skrivna zgodovina Slovenije – Miha Mazzini * Noah Charney * Ivan Mitrevski

19.90

Od Jazona do Ivana in še naprej

Skrivna zgodovina Slovenije spremlja glavno junakinjo Slavo od srečanja z grškim junakom Jazonom na ljubljanskem mostišču, vpadov in osvajanj raznih ljudstev, srečanj s pomembnimi osebnostmi iz naše in svetovne zgodovine pa vse do danes. Prepotovala je mnoge dežele, doživela je marsikaj, navdihovala je množice in večkrat obrnila tok zgodovine. In za to ni naredila popolnoma ničesar. Danes je Slava na ogled vsem, ki jih zanima. Večinoma si jo ogledujejo trume zdolgočasenih srednješolcev in začudeni turisti.

Nova knjiga Noaha Charneya in Mihe Mazzinija vas bo navdušila, razjezila in nasmejala. Ne nujno v tem vrstnem redu. Knjigo je ilustriral Ivan Mitrevski.

Skrivna zgodovina Slovenije

O avtorjih

Miha Mazzini

Pisatelj in računalniški strokovnjak. Avtor številnih leposlovnih knjig in računalniških priročnikov. Dobitnik mnogih nagrad. Scenarist in režiser. Neusmiljen opazovalec muh in kapric svojih sodržavljanov. Pazite, kaj počnete, kajti Miha je ves čas na preži!

Noah Charney

Pisatelj, scenarist in umetnostni zgodovinar. Redno piše za največje časopise in revije. Predavatelj na številnih svetovnih univerzah. Američan, ki je svoj dom našel v Sloveniji. Vrsto let že živi v Kamniku in od blizu opazuje lepote in bizarnosti dežele, v katero je, kot pravi sam, zaljubljen.

Ivan Mitrevski

Ilustrator, stripar in pisatelj. Podpisan je pod številne stripe, knjige, učbenike, plakate, letake, oglase in igrice. Večinoma dela za otroke in mladino, občasno pa ilustrira tudi resnejšo literaturo. Njegove like prepoznate po neumestnih komentarjih v oblačkih in velikanskih nosovih.

O knjigi

“Dandanašnji marsikdo želi na novo napisati zgodovino. Nekateri za doseganje lastnih političnih pritlehnosti, drugi v zabavo bralcem. Miha, Noah in Ivan sodijo med slednje. Ta knjiga nam pove, da nikdar ne bomo največji in najmočnejši, lahko pa smo najbolj nasmejani. Vzemite jo v roke, da ne bo prešeren samo France.”

Boštjan Gorenc – Pižama, pisatelj, komik in jezen, ker knjiga ne omenja Pavla Knobla

Kdo bi si mislil, da bosta mojo najljubšo knjigo o slovenski zgodovini spisala poslovenjeni Američan in računalniški strokovnjak! Tako utrgane in smešne štorije o pomembnih zgodovinskih osebah in njihovem vplivu na slovenske navade lahko ustvari samo ekipa inteligentnežev, ki se ob svojih domislicah neizmerno zabava, vsaj tako, kot sem se sam ob branju.”

Kamenko Kesar, pisatelj

“Ob tridesetletnici neodvisnosti Slovenije avtorja končno razkrijeta vse skrivnosti slovenske zgodovine na osnovi arheoloških, arhivskih in gelografskih* virov, spekulativnih dokumentov in globoke akademske disturbije. Epohalno delo ni primerno samo za branje, ampak tudi za igro z mogočimi kolosalnimi dobitki. Osrednji motivator zgodovine je pradavna slovansko/slovenska boginja Slava, ki s svojim preroškim molkom pojasnjuje prelomne trenutke v zgodovini Slovenije in s tem tudi poreklo navad in običajev današnjih Slovencev. Odkrili boste, da so probleme k nam zanesli predvsem tujerodni in nam tuji ljudje, so jih pa domorodni Slovenci udomačili in prevzeli. Sprejeli boste zgodovinske nujnosti in objeli najbolj nenavadne rešitve. Ponotranjili boste zgodovinsko odgovornost, da zgodovine nikoli ne jemljete resno.”

Svetlana Slapšak, pisateljica, antropologinja in klasična filologinja

 

Podobni izdelki

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping