Knjige

Tudi prav

Knjiga o moških pričakovanjih, ki boleče trčijo z žensko realnostjo.

Več o knjigi

Če bi moški vedeli - Kamenko Kesar

Knjiga Če bi moški vedeli je polna zabavnih zgodb o fantu, ki se je skozi lastne izkušnje ali izkušnje drugih učil, da bi postal pravi moški in da bi razumel ženske.

Več o knjigi

Žena ima vedno prav - Kamenko Kesar

Avtor te knjige v sebi nosi številne darove, ki prihajajo na plan tudi v njegovem pisanju: nadvse je duhovit, zna se ponorčevati iz svojih napak, jezik mu teče kot namazan in predvsem je odličen opazovalec.

Več o knjigi

Mene ne bo noben jebo - Kamenko Kesar

Izbor najduhovitejših in najprepričljivejših blogovskih zapisov Kamenka Kesarja ter nova, še nikoli objavljena besedila z ilustracijami dr. Horowitza. S humorjem in temperamentom se predstavi bralcu Kamenko Kesar, izjemno uspešen piarovec in marketingar, organizator dogodkov in ljubiteljski športnik.

Več o knjigi

Brezplačno parkiranje v centru Ljubljane

Prometni znak brezplačno parkiranje
Ljubljana bo v centru mesta vzpostavila parkirno oazo, ki bo obiskovalcem omogočala brezplačno parkiranje.

Po nekaj mesecih preizkusne faze so se strokovni organi odločili v centru glavnega mesta vzpostaviti parkirno oazo, ki bo obiskovalcem omogočala brezplačno parkiranje svojih cenjenih konjičkov.

Brezplačno parkiranje, le nekaj korakov od policijske postaje na Trdinovi, bo na voljo za več kot 20 avtomobilov, ki bodo to možnost lahko izkoristili po mlinarskem načelu “Kdor prvi pride, prvi melje.”

Neimenovan vir blizu zanesljivega vira nam je zaupal, da odgovorni te novice ne želijo obešati na velik ljubljanski zvon, ker želi mesto z brezplačnim parkiranjem “nagraditi najpametnejše in najiznajdljivejše,” torej tiste, ki ulico najdejo sami in uspejo parkirati prvi. “Saj veste, kot narod smo znani po tem da, če smo primerno nagrajeni, brez težav zgodaj vstanemo in prvi rezerviramo,” se je še namuznil naš vir in s tem namignil na prirojeno sposobnost Slovencev, ko gre za neutrudno iskanje prostih kapacitet na prenapolnjenih hrvaških plažah.

Ime ulice ostaja skrivnost

Mesto prav tako ne želi javno izpostaviti imena ulice, ker so mnenja, da bi brezplačno parkiranje razvrednotilo veličino osebe, po katerem je ulica dobila ime. Kot je naš neimenovani vir zaskrbljeno dodal, je “slovenski pesnik in pisatelj Tone Čufar dal Slovencem preveč lepega, da bi ga zdaj, ne krivega ne dolžnega, dajali v nič.”

Na avtorjevo vprašanje, če so rezervacije dovoljene tudi čez noč, je sogovornik poudaril:

“V brezplačni parkirni oazi je dovoljeno vse razen fizičnega nasilja.”

S tem odgovorom se je vir navezal na nedavni dogodek globalnih razsežnosti ter s tem subtilno nakazal na njegovo sposobnost rednega spremljanja svetovnih novic.

Nov prometni znak

Brezplačno parkiranje bo prav tako dobilo svoj prometni znak (slika pod naslovom). Le-ta bo podoben znaku za parkiranje, kateremu bosta dodani dve črti, ki sta z občutkom vzeti s simbola naše uradne denarne valute in položeni na prometni znak diagonalno čez črko P. Črti tako z eno potezo in dvojnim pomenom sporočata, da je parkiranje na omenjenem območju na voljo zastonj.

Naš vir, s katerim smo se pogovarjali, nam ni znal natančno odgovoriti na vprašanje, kako bomo rešili nastali izziv glede simbola za evro, ki je z odvzemom črt postal črka C. Domneva, da C, torej novi simbol za evro, ki je od samega nastanka spoštovanja vredna svetovna valuta, verjetno po novem pomeni začetnico “Cenjen” oziroma, kot se je sogovornik pred nami prefinjeno postavil z znanjem tujih jezikov, po angleško “Cheap” in nemško “Costenloss”.


Avtor: Ra Sati

Prijavi se na Zgodbe

Prijava na zgodbe

Kamenko Kesar

Fotografija Kamenka

Kamenko je prav tako poseben, kot je posebno njegovo ime. In takšen je njegov slog pisanja. Nekoč mi je povedal, da je začel pisati, ker je bil utrujen od tega, da goflja. In goflja, pardon piše res tako, da njegovih knjig ne moreš odložiti, predvsem pa njegovih zgodb ne smeš brati na javnem prostoru, ker ostale motiš z glasnim smehom.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping